Mέθοδος παραγωγής

Τρόπος συλλογής καρπού

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε είναι η παραδοσιακή και τα εργαλεία για τη συλλογή του καρπού είναι τα ελαιόπανα. Πρόκειται για ειδικά σεντόνια πάνω στα οποία πέφτει ο καρπός μετά το ραβδιστικό σύστημα. Οι ελιές συνθλίβονται την ίδια ημέρα ή το αργότερο σε 48 ώρες έτσι ώστε να κρατηθούν αναλλοίωτα όλα τα ωφέλιμα συστατικά του ελαιόλαδου.

Περίοδος συλλογής καρπού

Συλλέγουμε τον καρπό από τα ελαιόδεντρα μας στις αρχές Νοέμβρη έως και το τέλος Ιανουαρίου κάθε έτους, γιατί το διάστημα αυτό αρχίζει και τελειώνει η ωρίμανση του καρπού.

nostos food

Διαδικασία παραγωγής

Αφού συγκεντρώσουμε και μεταφέρουμε τον καρπό στο ελαιουργείο μας, αρχίζει η διαδικασία παραγωγής. Ο καρπός περνά διάφορα στάδια έως ότου πάρουμε τη μάζα της ελιάς. Η διαδικασία μάλαξης της μάζας είναι πολύ σημαντική, γιατί αν δε γίνει με τα πρότυπα των κανονισμών μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του ελαιόλαδου. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της απόσταξης του χυμού του λαδιού. Εάν αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστραφούν τα πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά του. Γι' αυτό εμείς στο ελαιουργείο μας εφαρμόζουμε την «εν ψυχρώ μέθοδο» απόσταξης του λαδιού (<27 C), έτσι πετυχαίνουμε να παράγουμε λάδι χαμηλής οξύτητας, εξαιρετικής ποιότητας και θρέψης.